Zacząć dzień od czekolady... brzmi jak marzenie. Teraz to możliwe!
Koniecznie spróbujcie mojej ulubionej granoli czekoladowo-kokosowej z migdałami.
Składniki:
- Pół opakowania płatków owianych górskich
- Pół szklanki wiórków kokosowych
- 50 g posiekanych migdałów
- 3/4 tabliczki gorzkiej czekolady o zawartości kakao powyżej 70%
- 2 łyżki miodu
Przygotowanie:
Do miski wsypujemy płatki owsiane, wiórki kokosowe, posiekane migdały oraz posiekaną czekoladę. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy miód i mieszamy (ja delikatnie rozcieram je palcami aby równomiernie rozprowadzić miód). Na blaszkę wykładamy arkusz papieru do pieczenia, wykładamy granolę i pieczemy ok. 15 minut w temperaturze 160 stopni. Po wyjęciu czekamy do wystudzenia, przesypujemy do słoika. Szczelnie zamknięte można przechowywać ok. 2 tygodni.
Moja propozycja podania do warstwowy deser - przekładany jogurt naturalny 2%tł. z pomarańczą i 3 łyżkami granoli. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz