niedziela, 6 marca 2016

Placuszki jabłkowo-bananowe bez jajek

Pyszne śniadanie to gwarancja udanego dnia. Ostatnio, coraz częściej pojawiają się u mnie placuszki - tym razem owocowe, bez dodatku jaj.






Składniki:

  • 1 banan
  • 1 jabłko
  • 1 szklanka mąki pełnoziarnistej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szklanka mleka 1,5% tł.
  • 4 łyżki płatków owsianych
  • cynamon
  • szczypta soli
  • 1 łyżka oleju
Przygotowanie:
Mokre składniki (banan, obrane jabłko, mleko, olej) miksujemy. W misce mieszamy wszystkie suche składniki, dodajemy do nich mokre i smażymy placuszki bez tłuszczu (ok. 2 min. na każdą stronę). Placuszki podajemy z ulubionymi dodatkami, np. jogurtem lub polane miodem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz