Słodki smak czekolady
Przełamany lekko kwaśną żurawiną
Oprószone chrupiącymi orzechami.
Nic dodać, nic ująć - po prostu zapraszam!
Składniki (4 porcje):
- 2 banany
- mały jogurt naturalny 2% tł.
- 5 łyżek odtłuszczonego kakao
- 1/4 szklanki mleka 1,5% tł.
- 1/3 szklanki gorącej wody
- 3 płaskie łyżeczki żelatyny
- 2 garście orzechów (u mnie migdały)
- garść suszonej żurawiny
- 1 łyżka wiórków kokosowych
- 1 łyżka sezamu
- 2 łyżeczki miodu
Przygotowanie:
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Blendujemy banany z jogurtem, dodajemy kakao, mleko i przestudzoną żelatynę. Przelewamy do 4 szklanek i wstawiamy do lodówki. W garnuszku podgrzewamy miód i dodajemy pokruszone orzechy, posiekaną żurawinę, sezam i wiórki kokosowe - zostawiamy do wystudzenia. Następnie kruszonkę dodajemy do deseru i się zajadamy!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz